Elektriske gaffeltruck

Med tanke på miljøet uden at gå på kompromis

Stort udvalg af el-truck


El-drevne gaffeltrucks har eksisteret i  mere end 20 år, men har i de seneste år vundet større og større indpas. I Danmark vælger mere end halvdelen af alle virksomheder el-trucks, når de skal investere i en ny gaffeltruck. Tidens særlige fokus på grøn omstilling og miljø betyder, at flere virksomheder prioriterer en grønnere løsning. El-trucks kan i dag vælges til helt uden at gå på kompromis med driftssikkerhed, power eller ergonomi i hverdagen. Hos ProTruck leverer vi kontravægts el-trucks fra 1-30 tons.

Cat Lift Trucks gaffeltruck
Små og mellemstore el-trucks

En verden af muligheder

Der findes en række forskellige el-trucks i det lille til mellemstore segment. Grundlæggende er der forskellige overvejelser, man skal gøre sig ved køb af en ny elektrisk gaffeltruck:

  • 3-hjulet eller 4-hjulet opbygning?
  • Bly/syre, AGM eller Li-Ion batteri?
  • Styrtbøjle, halvkabine eller fuld kabine?
  • Standard aggregat, speciel gaffelflytter eller andet?

Derudover kan enhver truck tilpasses med et hav af ekstraudstyr alt efter de behov, virksomheden stiller.

Carer elektrisk gaffeltruck
Heavy duty el-trucks

Store el-trucks

Hos ProTruck er vi førende indenfor store, heavy duty el-trucks. Takket være intensiv produkt- og innovativ teknologiskudvikling er det i dag muligt at få el-trucks, der løfter fra 6-30 tons.

Maskinerne kan i en mange tilfælde erstatte gamle dieseltrucks og dermed være en del af den grønne omstilling i din virksomhed. Moderne el-trucks har en række ergonomiske og driftsmæssige fordele, som de traditionelle dieseltrucks ikke tilbyder.

Opladning af gaffeltruck
Hvilket batteri skal jeg vælge?

Lithium-Ion eller bly/syre batteriteknologi?

I moderne el-trucks er der ofte mulighed for at vælge mellem et bly/syre og Lithium-Ion batteri. De to batterityper egner sig til forskellige kørselsmønstre, og det er derfor en god idé at konsultere med en ekspert i forhold til ens egen opgave og driftsmønster.

Grundlæggende har Li-Ion batterier en højere pris, men giver samtidig også mulighed for hurtigladning og sjatladning. De er vedligeholdelsesfri og har op til 3x så lang levetid.

Elektriske gaffeltrucks til tunge løft

Man kan roligt sige, at el-drevne gaffeltrucks er kommet på markedet for at blive. Det skyldes i høj grad den store teknologiske udvikling, der er sket på området. Der er i dag god grund til, at erstatte diesel- og gastrucks med elektriske gaffeltrucks til langt de fleste typer opgaver.

Vi har el-trucks i alle typer og prisklasser, så lad os hjælpe dig med at finde den rigtige truck til dit næste løft.

Blandt fordele ved el-trucks kan blandt andet nævnes:

  • Lavere brændstofsomkostninger
  • Lavere serviceomkostninger
  • Lavere reperationsomkostninger
  • Mindsket støj i arbejdsmiljøet
  • Nul udledning af dieselpartikler på arbejdspladsen
  • Nul on-site CO2-emission
  • Samme tophastighed og motorkraft som en dieseltruck
  • Samme levetid som en dieseltruck, men lavere totalomkostninger i hele truckens levetid
Hvad koster en el-truck?

En el-truck koster typisk minimum 150.000 kr op til flere millioner kroner. Det afhænger af, hvilken størrelse og type af truck du leder efter. Hvis du leder efter en billig el-truck, så kan det være fordelagtigt at købe brugt. Alternativt kan det også være økonomisk at leje en el-truck over længere tid.

Kan jeg skifte min dieseltruck ud med en el-truck?

Om el-trucks kan erstatte din motortruck kommer meget an på, hvor og hvordan du kører. Det vil for eksempel ikke være hensigtsmæssigt, hvis du arbejder på en byggeplads, udendørs i sne og mudder og altid parkerer trucken udendørs i alt slags vejr.

Det er dog temmelig sikkert, at du godt kan skifte din dieseltruck ud med en elektrisk truck. Langt de fleste danske virksomheder er i dag bedre tjent med en el-truck – uanset om de kører både inde og ude mange timer hver dag.

Er det bedst at købe eller leje en el-truck?

At købe kontra at leje er ofte et spørgsmål om vane. Mange virksomheder har traditionelt været vant til at anskaffe sig en truck, afskrive den over fire år og samtidig afholde alle serviceudgifter.

I dag ser vi et stigende antal af kunder, der vælger en langtidsleje aftale med alt service og forsikring inkluderet. Det kan ofte klares til den samme pris, og kunden kan købe trucken til restværdien. Oftest giver det altså kun mening at købe trucken, hvis du ikke kører i den mange timer hver uge og derfor påtænker at beholde den i rigtig mange år.

Bliv kontaktet af en ekspert


René Bertelsen

René Bertelsen

Salgsdirektør
Simon Fjord

Simon Fjord

Salgschef – Vest
Henrik Holst Mortensen

Henrik Holst Mortensen

Distriktschef – Nordjylland
Kristian Lauridsen

Kristian Lauridsen

Salgskonsulent – Østjylland
Jesper Guldager

Jesper Guldager

Distriktschef – Fyn
Jørgen Stæhr

Jørgen Stæhr

Salgschef – Øst
Jimmy Kenneth Rydahl

Jimmy Kenneth Rydahl

Distriktschef – Storkøbenhavn
Carsten Lodahl

Carsten Lodahl

Industrirengøringsmaskiner