Containerhåndtering

Moderne, effektive og kvalitetsbevidste logistikløsninger

Containerhåndtering


Containerhåndtering er en af grundstenene i moderne logistik. Containere er standardiseret verden over og dermed er håndteringen det i høj grad også. Der findes dog forskellige maskintyper alt afhængigt af, hvilken type containerhåndtering din virksomhed beskæftiger sig med. Hos ProTruck er vi specialister indenfor alle typer og former for containerhåndtering.

Empty container handlers

Håndtering af tomme containers

Håndtering af tomme 20” containers klares ofte af mellemstore gaffeltruck på 10-12 tons, hvis det sker via gaffellommerne i containerne. Hvis behovet er at kunne løfte både 20”-40” containere i højden benyttes en såkaldt tom-container truck. Denne type truck er specielt fremstillet til at stakke tomme containere i højden. Vi leverer både elektriske og dieseldrevede trucks, der kan klare begge opgavetyper.

  • Mellemstore gaffeltruck til håndtering af 8, 10 og 20 fods containere

  • Tom container truck til håndtering af 20 og 40 fods containere i højden

Reachstacker & straddle carriers

Håndtering af fyldte containers

Til håndtering af fyldte containers benyttes typisk en straddle carrier eller en reachstacker containertruck. Denne type trucks er især udbredt på havnearealer og andre steder, der læsser og losser fyldte containere i intensiv drift. Hos ProTruck leverer vi både dieseldrevne og elektriske containertrucks til formålet.

Terminal tractors

Flytning af containere

Til flytningen af mange containere over større afstande på havnearealer, logistikcentraler og produktionsvirksomheder benyttes ofte en terminaltraktor til containerhåndtering.

Terminaltraktorer er specialdesignede maskiner, der med stor motorkraft og optimal ergonomi muliggør sikker og effektiv horisontal transport af mange containere fra A til B. ProTruck leverer både elektriske og dieseldrevne terminaltraktorer.

Containerhåndtering

Containerhåndtering er en opgave hos en lang række danske virksomheder, og maskinerne til dette er ofte en stor investering. Derfor er det vigtigt at analysere på driften og omkostningerne forbundet hertil.

ProTruck kan altid hjælpe din virksomhed med driftsanalyse for herefter at finde den maskine, som passer bedst til den specifikke opgave og kunde.

De seneste år har vist en stor udvikling indenfor elektrisk containerhåndtering. I takt med at flere virksomheder fokuserer på den grønne omstilling, er “grøn containerdrift” blevet et fænomen. Nu er det derfor muligt at håndtere alle containere på 100% ren el.

Markedet for containermaskiner kan være komplekst at forholde sig til. Hos ProTruck er vi førende indenfor levering af både nye og brugte maskiner. Vi har vores eget dedikerede renovationscenter i samarbejde med Kalmar. Vi kan derfor tilbyde markedets bedste nye og brugte maskiner.

Hvad koster en containertruck?

En containertruck er en stor investering, hvor nyprisen typisk starter +1 million DKK. Den første overvejelse man skal gøre sig er, om man vil købe nyt eller brugt. Hvis man ikke drifter maskinen intensivt mange timer hver dag, så kan en brugt maskine opfylde behovet ligeså godt som en ny.

Hvilke typer containertrucks findes der?

Der findes overordnet fem typer maskiner, som bruges til containerhåndtering:

  • Store gaffeltruck
  • Tom-container truck
  • Reach stacker
  • Terminal traktor
  • Straddle carriers

Bliv kontaktet af en ekspert