Sidelæssere

Agile løsninger til rør-, træ- og metalindustrien

Sidelæssere


En sidelæsser er en speciel form for gaffeltruck egnet til at håndtere længere materialer. Sidelæsseren har sin berettigelse hos alle virksomheder, der kører med langt gods såsom rør, træ eller metal. Kørsel med lange elementer kræver meget vendeareal og bredde gange, hvis ikke opgaven løses af en sidelæsser. 

Combilift sidelæsser der løfter varer
Klassiske sidelæssere

Den gode løsning

Klassiske sidelæssere kendetegnes ved et pladsbesparende design, store dæk og fremskudt mast. Disse maskiner fås både som el- og dieseldreven. Sidelæsserne er beregnet til kombinationskørsel både ude og inde. De kan samtidig løfte op til 25 tons.

Combilift firevejs truck
Firevejs truck

Effektiv og sikker kørsel i alle retninger

Disse specielle sidelæssere kendetegnes ved, at de har vendbar køreretning – såkaldt 4-vejs kørsel. Disse maskiner er især kendte fra trælaster og trævarefabrikker, når det kommer til at optimere pladsudnyttelsen ved håndtering af det lange gods. 4-vejs maskiner øger tilmed sikkerheden, da chaufføren har kørselsretninger til alle sider ved godshåndteringen.

Sidelæssere

Sidelæsseren er en specialmaskine med en meget vigtig funktion. Sidelæsseren er et nichéprodukt, som egner sig til kun egner sig til et udvalg af specialopgaver. Til disse er det dog også vigtig med den eneste rigtige løsning.

Selvom købet af en sidelæsser kan virke ligestil, så er der en række tekniske overvejelser om maskinen og lagerpladsens indretning, som er vigtige at tage højde før.

Hos ProTruck er vi eksperter i sidelæssere. Vi har leveret og skræddersyet en række forskellige løsninger til alt fra trævarefabrikker til offentlige forsyningsvirksomheder landet over. Vores eksperter står klar til også at hjælpe dig med rådgivning i købet af din næste sidelæsser.

Skal jeg vælge en sidelæsser eller en almindelig kontravægtstruck?

Hvorvidt du skal vælge en sidelæsser eller en “almindelig” gaffeltruck til dine lager- eller produktionsfaciliteter, kommer an på det nuværende setup og længden af de elementer, du transporterer.

Som udgangspunkt vil det dog være interessant at overveje en 4-vejs eller sidelæsser, hvis du kører med gods, som er mere end 2,5 meter i længden.

Klassisk sidelæsser eller 4-vejs truck?

Det kommer an på om du kører de gods ude, inde eller begge dele. Samtidig kommer det an på hvor tungt du løfter. 4-vejs trucken er smartere på et mindre indendørs arealer og periodevis udendørskørsel. Den klassiske sidelæsser er bedst til de helt tunge læs udenfor på forskellige underlag.

Bliv kontaktet af en ekspert


René Bertelsen

René Bertelsen

Salgsdirektør
Simon Fjord

Simon Fjord

Salgschef – Vest
Henrik Holst Mortensen

Henrik Holst Mortensen

Distriktschef – Nordjylland
Kristian Lauridsen

Kristian Lauridsen

Salgskonsulent – Østjylland
Jesper Guldager

Jesper Guldager

Distriktschef – Fyn
Jørgen Stæhr

Jørgen Stæhr

Salgschef – Øst
Jimmy Kenneth Rydahl

Jimmy Kenneth Rydahl

Distriktschef – Storkøbenhavn
Carsten Lodahl

Carsten Lodahl

Industrirengøringsmaskiner