Terminaltraktorer

Effektive logistikløsninger til containertrasport

Terminaltraktorer


Terminal-traktorer, også kendt som terminal-trækkere eller Tug-masters, er specialiserede køretøjer til horisontal transport og flytning af containere og andet tungt gods på større industri- og havneterminaler. Disse maskiner er typisk mere kompakte og mere manøvredygtige end traditionelle lastbiler, hvilket gør at de nemt kan manøvrere på trang plads. I modsætning til lastbils-trækkere har de torque-converter transmission, hvilket gør dem meget egnede til korte og intensive kørselscyklusser.

I Danmark anvendes terminaltraktorer ofte på havne, jernbaneanlæg og andre logistikfaciliteter til at flytte containere og tungt industrigods og andet gods effektivt og sikkert. Disse køretøjer er en væsentlig del af det danske transportsystem, der hjælper med at holde varerne i bevægelse i hele landet.

Kalmar

Klassiske terminaltraktorer

De såkaldte klassiske terminaltraktorer er udstyret med de mest moderne dieselmotorer og branchens højeste kvalitet indenfor hydraulik og førerkomfort. Kalmar har udsøgt smag, når det gælder ergonomi og støjniveau, hvilket sikre optimale arbejdsforhold for chaufføren.

Kalmar

Heavy duty og RoRo terminaltraktorer

Hos ProTruck forhandler vi alle typer af terminaltraktorer – også dem til de ekstra tunge træk og vendbar førerplads, som begge passer ideelt til havnedrift. Kontakt os i dag for rådgivning om, hvilken terminaltraktor der passer til dine behov.

Terminaltraktorer

I Danmark er terminaltraktorer en væsentlig del af det danske transportsystem. De anvendes ofte på havne, jernbaneanlæg, fabriksområder og andre logistikfaciliteter for at hjælpe til at flytte containere og andet gods effektivt og sikkert.

Med Kalmars terminaltraktorer får din virksomhed den bedste ergonomi, manøvredygtighed, effektivitet og sikkerhed. 

Hvad koster en terminaltraktor?

En terminaltraktor er en dyr specialmaskine. Den koster typisk +1 million kroner som fabriksny, men kan dog variere meget i pris alt efter model. Brugte terminaltrækkere kan købes billigere. Man skal dog som hovedregel være opmærksom på kvaliteten, da terminaltrækkere er maskiner, der typisk udsættes for eksterm hård og intensiv drift.

Hvor mange tons kan en terminaltrækker trække?

En såkaldt heavy duty terminaltrækker kan typisk løfte 32 tons. Det er dog muligt at tilpasse maskinen, så den kan løfte endnu tungere gods.

Bliv kontaktet af en ekspert