Smalgangstrucks

Agile løsninger til smalle arealer

Smalgangstrucks


En smalgangstruck, også kaldet en VNA truck, er en specialmaskine designet til optimal udnyttelse af den begrænsede pladsen på for eksempel et pallelager. Maskinen er designet til at køre på smalle gangarealer efter skinner eller magnetstriber i gulvet. Da de har en mindre arbejdsgangsbredde end almindelige gaffeltrucks, stablere og reach truck, er det muligt at kører på en gange med en bredde helt ned til 900 mm. Smalgangstruck findes i tre typer – hvor føreren kører med op, den hvor føreren bliver nede og den knækstyrede.

Cat Lift Trucks pallehåndtering
Man-Up Smalgangstruck

Pallehåndtering med optimalt udsyn

En Man-Up smalgangstruck er den mest gængse form for smalgangstruck. Som navnet antyder, kører føreren med op på en platform ved placering og afhentning af paller. Operatøren har således altid godt det bedst mulig udsyn ved hver håndtering. Sikkerhed omkring disse maskiner er yderst vigtigt, da det ellers kan svært for at orientere sig om, hvad der foregår omkring maskinen.

Lager med paller
Man-Down Smalgangstruck

En sikkerhed løsning til på smalle gangarealer

Denne type af smalgangstruck deler nogle elementer med reach trucken. Den kan dog køre i meget smallere gange og med den vendbare mast har føreren samme fleksibilitet. Ved arbejde med meget høje reoler er det essentielt med laser eller kamera til gaflerne, så føreren kan orientere sig optimalt i forhold til lasten.

Lagertyring med Cat Lift Trucks
Aisle Master

Knækstyret smalgangstruck

En Aisle Master er en speciel type af smalgangstruck, som ved hjælp af en knækarmsstyret mast kan opnå samme arbejdsgangsbredde som traditionelle smalgangstruck.

Maskinerne adskiller sig ved ikke at være styret af skinner eller magneter i gulvet. Aisle Master er således også den eneste smalgangstruck, der kan køre frit og egner sig til at køre både ude og inde.

Med disse typer maskiner kan du udføre opgaver, som man ellers ville behøve både en kontravægtstruck og en smalgangstruck til.

Smalgangstrucks

Smalgangstrucken er en specialmaskine. Et lager skal derfor typisk indrettes præcis efter maskinens mål. Med denne type løsning sikres  maksimal udnyttelse af ens tilgængelige areal.

Der findes grundlægge tre typer af smalgangstruck. Der findes dog også andre warehouse-produkter, som kan erstatte en smalgangstruck.

Eftersom dette er en maskintype, så er det en god ide at rådføre sig med en ekspert, før man går videre med et projekt. Her det muligt at få optegnet sit lager og regnet på, hvor mange pallepladser man kan forøge med.

Hvad koster en smalgangstruck?

En smalgangstruck er en specialmaskine, som skal specificeres præcis til dit lager. Det er derfor umuligt at give en standardpris, men de starter typisk fra 500.000 DKK og opefter. Regnestykket omkring smalgangstruck skal laves ud fra, hvor mange ekstra pallepladser løsningen resulterer i. Når du skal bygge et nyt lager op, er smalgangstrucks en oplagt overvejelse.

Hvilken slags smalgangstruck skal jeg vælge?

Hvis du udelukkende ønsker, at din smalgangstruck skal køre i reolrækker, og du bruger andre maskiner til at læsse og losse, så skal du vælge enten en Man-Up eller Man-Down smalgangstruck. Valget mellem disse maskiner er en smagssag.

Hvis du derimod planlægger både at ville køre ude og inde, så skal du vælge en smalgangstruck med knækarm – en såkaldt Aisle Master.

Bliv kontaktet af en ekspert


René Bertelsen

René Bertelsen

Salgsdirektør
Simon Fjord

Simon Fjord

Salgschef – Vest
Henrik Holst Mortensen

Henrik Holst Mortensen

Distriktschef – Nordjylland
Kristian Lauridsen

Kristian Lauridsen

Salgskonsulent – Østjylland
Jesper Guldager

Jesper Guldager

Distriktschef – Fyn
Jørgen Stæhr

Jørgen Stæhr

Salgschef – Øst
Jimmy Kenneth Rydahl

Jimmy Kenneth Rydahl

Distriktschef – Storkøbenhavn
Carsten Lodahl

Carsten Lodahl

Industrirengøringsmaskiner