Købe, leje eller lease – hvad skal du vælge?


18. november 2019
Når maskinparken skal opdateres eller suppleres med nyt materiel, opstår det evigt tilbagevendende spørgsmål: Skal du købe, leje eller lease? Vi tager et kig på fordele og ulemper.
Købe, leje eller lease – hvad skal du vælge?

Hos ProTruck kan vi skræddersy en løsning, der passer specifikt til dine behov, ligesom vi kan hjælpe med finansiering. Men hvordan finder du ud af, hvilke behov du har – om du skal købe, leje eller lease gaffeltruck?

Grundlæggende kan man sige, at det sjældent er en god idé at binde kapital i fx en gaffeltruck, der hurtigt taber værdi, men på den anden side passer det måske bare dig bedst at eje. Hvilken løsning du skal vælge, handler derfor ikke udelukkende om fordele og ulemper, men også om dine personlige ønsker – ligesom økonomien naturligvis spiller en rolle.

Kort- eller langtidsleje

Der er mange fordele ved at leje eksempelvis en gaffeltruck frem for at købe den. Først og fremmest er det en fleksibel mulighed, der betyder, at du kan nøjes med at leje maskinen, når du reelt har brug for den. Driver du en sæsonbaseret virksomhed, kan du være svært at finde ressourcer til at have en gaffeltruck stående, hvis du kun bruger den tre måneder om året.

Med udlejning slipper du samtidig for høje startomkostninger, og du får desuden – i hvert fald hos ProTruck – en samlet løsning, der indeholder service, reparation og forsikring, så du ikke skal bekymre dig om fejl og mangler. Driver du en virksomhed, der i ny og næ har akut brug for materiel i få dage, kan du leje maskiner helt ned til én dag ad gangen, og vi leverer fra dag til dag med egne chauffører.

Når det at eje, betyder noget

Har du kapitalen, kan du overveje, om du har det bedre med at eje dine egne maskiner. Har du det, så er køb naturligvis en god løsning. Det giver dig også frihed til at ændre på dit materiel inden for rammerne af CE-mærkningen.

Til gengæld skal du være opmærksom på, at ansvaret er helt og holdent dit, hvis du vælger at købe. Du skal selv sørge for service, vedligeholdelse og forsikring, ligesom det er dit ansvar, at maskinerne lever op til gældende lovgivning. Har du mod på dét – og har du økonomien til det – så kan du roligt overveje at investere i kørende materielt.

Leasing er også en mulighed

Leje og leasing lyder umiddelbart som to sider af samme sag, men der er en markant forskel: Leasing er typisk for en længere periode, gerne omkring 3-5 år. Fordelen ved at lease din maskinpark er, at du kender dine faste månedlige udgifter, du får en serviceaftale med i kontrakten, og du undgår at binde din likviditet i kørende materiel. Og så er det ganske enkelt billigere end at leje, fordi du leaser maskinen over en længere periode.

Vil du kende dine muligheder – uanset om det kommer til køb, leje eller leasing – så skal du endelig kontakte ProTruck på telefon 6966 3456 eller mail: [email protected]. Vi deler gerne ud af gode råd og vejledning, og vi tilbyder forskellige former for finansiering via både leje og leasing. Begge dele i kombination med serviceaftale og forsikring, så du ved præcis, hvad du skal betale hver måned.

Om ProTruck


ProTruck har været på en enestående vækstrejse og er i dag én af Danmarks største leverandører af gaffeltrucks, terminaltraktorer, reachstackers og øvrige logistikløsninger med en årlig omsætning på over 400 mio. kr.

Denne markedsposition er opnået på bare ti år siden starten i 2011. Nøglefaktorerne har været en kombination af de helt rigtige medarbejdere og en konstant indsats på høj kvalitet i både produkter og service.

I dag er vi 100+ dedikerede medarbejdere, der hver dag arbejder for at skabe værdi for vores kunder.

Fakta


Grundlagt

2012

Antal medarbejdere

+100

Regionale værksteder

6

Udekørende serviceteknikere

+35

Årlig omsætning

Over 400 mio DKK

Areal

+14.000 m2 faciliteter

Se hvem vi er